CAPRESE SRIUBA

Mėgstamiausia mūsų vasaros sriuba yra ne tik labai lengvai paruošiama, bet ir gaivesnė įprastos pomidorų sriubos versija. Svarbiausia šią sriubą yra gaminti su itin gerai sunokusiais naminiais pomidorais.

Sriubai:

  • 1kg šviežių pomidorų
  • 3-4 skiltelės česnako
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Modenos balzaminio acto
  • 4-5 saulėje džiovinti pomidorai
  • šviežių baziliko lapelių
  • Buratos sūrio (nebūtina, bet labai gardu)

 

Pomidorus ir nuluptas česnako skilteles dedame į kepimo skardą, apliejame ypač tyru PARTICELLA 34 alyvuogių aliejumi, užberiame šiek tiek druskos ir kepame 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Pakepintus pomidorus ir česnako skilteles dedame į puodą. Įdedame didelę saują šviežių baziliko lapelių, saulėje džiovintus pomidorus, žiupsnelį druskos ir arbatinį šaukštelį cukraus. Viską susmulkiname trintuvu. Jeigu norisi labiau kreminės tekstūros, tuomet sriubą perkošiame per sietelį.

Įpilame valgomą šaukštą Modenos balzaminio acto. Šiuo atveju naudokite 1* arba 2* žvaigždučių actą. 

Permaišome sriubą ir paliekame ją atvėsti iki kambario temperatūros. 

Sriubai atvėsus, pilame ją į dubenėlius, atsargiai įdedame buratos sūrio ir apliejame PARTICELLA 34 alyvuogių aliejumi bei WHITE balzaminiu actu.

 

Buon appetito!