FOCACCIA AL ROSMARINO

Puri ir rozmarinu kvepianti plokščioji duona puikiai tinkanti su CILIEGINO pomidorų padažu arba pagardinta Angelo Parodi ančiuviais.

Duonai:

  • 500g miltų, geriausia Tipo „00“
  • 1 pakelio (7g) sausų mielių
  • ½ šaukšto rudojo cukraus
  • 400ml šilto vandens
  • alyvuogių aliejaus
  • jūros druskos
  • šviežių rozmarino šakelių

 

Dideliame inde sumaišykite miltus su puse šaukštelio jūros druskos ir padarykite viduryje „šulinį“. Kitame inde, gerai sumaišykite šiltą vandenį su mielėmis ir cukrumi, palikite kelioms minutėms pastovėti. Kai mielės jau pradeda veikti ir paviršiuje matosi nemažai burbuliukų, lėtai, vis maišant šakute, supilkite į miltus. Tešla gali pasirodyti gerokai šlapia, tačiau tai ir suteiks nuostabų purumą. Gerai sumaišykite miltus su vandeniu, kad visi miltai taptų šlapi. Ant tešlos, užpilkite 3-4 šaukštus ypač tyro PARTICELLA  34 alyvuogių aliejaus ir tešlą keletą kartų permaišykite. Uždengus drėgnu rankšluosčiu palikite kilti šiltoje vietoje kol padvigubės. Tešlai pakilus, iškrėskite ją į gerai aliejumi išteptą kepimo skardą ir uždengus palikite dar apie 30min. pakilti. Kol tešla kyla, įkaitinkite orkaitę iki 220C ir pasiruoškite keletą rozmarino šakelių. Prieš kepant, duoną subadykite pirštais, kad atsirastų daug netaisyklingų skylučių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite ją šviežiu rozmarinu ir stambia jūros druska. Kepkite orkaitėje apie 20min.

Skanaus!