LINGUINE CON BOTTARGA E ARSELLE

Šio lengvai paruošiamo patiekalo skonis ir kvapas jums tikrai primins jūrą. Tai puikus primo piatto, kuris yra įkvėptas tradicinės Sardinijos virtuvės. Naudojami tik švieži Linguine makaronai, jūra kvepiantys moliuskai, bei nepakartojamo skonio Bottarga. 

Jums reikės (4 asm.):

  • 400g šviežių Linguine makaronų
  • 2 skiltelės česnako
  • ±1 kg baltųjų moliuskų
  • 40g Bottarga
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • petražolių

 

Pirma, paruoškite moliuskus (mes naudojome baltuosius, dar gražiai vadinamus lyriškomis meilutėmis) – nuplaukite juos po šaltu vandeniu ir pašalinkite, kurie yra pažeistu kiautu. Pasiruoškite didelį indą, jį pripildykite šalto vandens. Supilkite nuplautus moliuskus į koštuvą ir pamerkite 30min. į paruoštą indą su vandeniu. Tuo tarpu, nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Į įkaitintą didelę keptuvę įpilkite keletą šaukštų alyvuogių aliejaus ir pakepinkite česnaką. Sudėkite nuplautus ir paruoštus moliuskus į keptuvę, uždenkite dangčiu ir leiskite jiems prasiverti. Tai gali užtrukti kelias minutes. Kol moliuskai šyla, gausiai pasūdytame vandenyje, išvirkite makaronus kaip nurodyta gamintojo. Dažnai juos virti galima 1min. mažiau nei nurodyta, kad užtikrintumėte al dente tekstūrą. Moliuskams prasivėrus, sudėkite keletą šakelių susmulkintų petražolių ir išvirtus makaronus. Tuomet užberkite Bottarga (jos galite naudoti ir mažiau nei nurodėme, tačiau mes mėgstame ryškų Viduržemio jūros kvapą) ir viską gerai sumaišykite. Jūsų patiekalas paruoštas skanauti. 

Buon appetito!